בית בפרדס חנה

צילום: ערן תורג'מן

לפני מספר שנים החליטו צ' ומ', זוג בראשית שנות ה-70 שלהם (בהחלטה די ספונטנית ובעקבות

הזדמנות שקשה היה לוותר עליה),  לבנות לעצמם בית חדש.

הבית שנבנה בקומה אחת מוקפד, קלאסי ובקווים נקיים, נבנה במיוחד לצרכיהם וכלל יחידת דיור לבן שאז, עוד חי בבית.

 

עברו השנים ובני הזוג הזמינו אותי אליהם. מייד הבחנתי בפער שבין סגנון הבית, לבין סגנון הריהוט והאביזרים המיושנים.

או- במילים אחרות- היה דרוש שינוי מהותי ביותר בהלבשת הבית.

לשמחתי, גיליתי זוג עם רוח צעירה ועליזה, ראש פתוח ותעוזה להכניס צבעים חדשים וחומרים חדשים.

בשיתוף פעולה פורה במיוחד שינינו את מראה הבית והפכנו אותו למסוגנן ומעוצב  ויחד עם זאת חם ומזמין, בדיוק כמותם.

כל הריהוט בחדר המגורים, בחדר השינה ובחדר הטלוויזיה (יחידת הדיור לשעבר) הוחלף.

נבחרו גופי תאורה חדשים, וילונות בכל החדרים, שטיחים, פריטי טקסטיל נוספים כמו כריות נוי וטפט, ולוקטו תמונות ואביזרי נוי. עד הפרט האחרון.

וכשמקבלים בסוף הפרויקט צנצנות מלאות בעוגיות תוצרת בית-  את מבינה ששני הצדדים עשו החלטה נכונה.